Pigmenţi

Dimineaţă. O clădire veche, cu diferiţi chiriaşi, de toate profesiile. Soarele abia răsărise : nu se vedea din cauza acoperişurilor înalte, însă prezenţa lui o simţiseră toţi locatarii, care forfoteau, îndreptându-se fiecare în direcţia lui.

 O scăriţa mică, de 4 trepte, ce ducea pe acoperişul blocului se trezeşte călcată tainic, sub povară unor păşi grăbiţi . “Acolo sus e altfel, poţi vedea tot, dar parcă eşti ferit de curiozitatea altora”, aşa spune ea, respirând sacadat aerul rece al dimineţii. 

 graf

 Ea e studentă la Arhitectură. A pornit la drum cu planuri bine puse la punct, însă, pe drum, a descoperit altceva – s-a descoperit pe sine.

 “ Uneori simt că trăiesc două vieţi. Plec dimineaţa la facultate, iar la sfârşitul cursurilor <<cotesc >> spre <<malul celălalt>>.” Pereţii cenuşii, lipsiţi de grai, inerţi, ajung să prindă viaţă sub cascada de culori abătută asupra lor. Graffiti. Cu asta îşi ocupă ea timpul liber.

“ Între noapte şi zi există contrast. Dar asta nu reuşeşte să tulbure coexistenţă lor. La fel se întâmplă şi cu mine. Prin graffiti reuşesc să scap de tot ce mă inhibă, de tot ce provocă paralizie iniţiativelor mele.”

 Artă sau vandalism? Cultură modernă sau marcaje ale găştilor de cartier? Stârneşte critici? Stârneşte admiraţie? Rămâne la statutul de “simpla joaca”? Sau e o formă de exprimare? Datează de secole? Sau a fost recent inventată? Pro Graffiti? Anti Grafitii? Curent popular ? Sau manifestare ilegală? 

 Controversată şi în plină expansiune.

 

 Just so you remember: “Gray hair is God’s Graffiti.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: