Coregrafie…de cuvinte

Într-o sclipire generoasă de culori, salonul prinse viaţă odată cu primele acorduri de vioară ce se ridicară în aer şi luară drumul şirii spinării, pe care o străbătură încet. O mână fermă se încolăci uşor pe după talia ei gingaşă. Pluteau uşor alături de celelalte perechi de dansatori.

Furaţi de muzică, receptivitatea lor era atât de lacomă, încât fiecare sunet părea fermecător şi îi îndeamna şi mai mult să se lase purtaţi de fiorul ce le inundase gândurile şi simţurile. 

 dance

Tania a reluat dansul acum o săptămâna.  “Am avut un accident de maşină.Am stat în spital mai bine de 2 luni din cauza complicaţiilor. Dar nu mă dureau rănile. Aveam piciorul fracturat şi asta mă înspăimânta. Puneam mereu răul înainte; mi se perindau prin faţă ochilor  spectacolele de la Roosevelt Hotel, Kensington Palace sau Sheraton Ballroom, spectacole de dans, la care era posibil să nu mai particip niciodată. “

Dansurile de societate , reminiscenţă a aristocraţiei feudale, evoluează odată cu societatea. De la menuet la vals, de la foxtrot la charleston, îşi atrag discipoli peste tot în lume. Există persoane care se dedică întru totul dansului .” E ca o pasiune nesăţioasa , ce vrea să îi sacrifici totul . Când pui piciorul pe ringul de dans  simţi cum te cuprinde o sete nebună de a trăi acea voluptate bizară a muzicii .”

Pentru a simţi şi pentru a te dărui complet dansului trebuie să laşi cârma din mână, pentru ca valurile să te poarte unde vor ele, să o simţi cum începe a te încătuşa sub sunetul vag, izvorât de sub arcuşurile viorilor.

 “Dansul este un poem în care fiecare mişcare este un cuvânt.”

Advertisements

4 responses to this post.

  1. Posted by ionadrian on 02/07/2009 at 8:07 pm

    Si povestile pe ritmul muzicii cine le scrie ? :-s… Posturile tale pledeaza pentru sansa, pentru speranta :)… incepe sa imi placa…

    Reply

  2. sincretism… 🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: