” Tăcerea minţii, muzica ochiului “

Uneori ieşea la câte o plimbare lungă, fără ţintă, rătăcind alene pe aleile bătute de vânturi. Erau singurele momente când se desprindea din lumea ei plină de pânze pentru pictat, borcane cu vopsea şi lacuri, palete, peneluri, uleiuri şi multe altele asemenea. Pe pereţi îşi rezema de obicei diverse schiţe în diferite stadii de lucru, sau tablouri terminate – majoritatea peisaje şi portrete.

Iulia are 26 de ani. Este înaltă şi şi subţirică şi are un păr castaniu ce bate mai mult într-un roşu strălucitor . Ochii căprui , limpezi şi ageri privesc pătrunzător asupra şevaletului pe care îl are în faţă. 

Iubeşte pictura.

 

33she“ Să cercetezi fiecare culoare, să o pătrunzi, să treci dincolo de esenţa ei, în asta constă pictura.” , afirmă, aruncându-şi din când în când ochii pe noul tablou şi mai trăgând câte o trăsătură de penel, de parcă i-ar fi fost imposibil să-şi abată întru totul atenţia de la el. Liniile fiecărui tablou poartă pecetea unei individualităţi foarte bine definite. Reuşeşte să îmbine nuanţele într-un mod surprinzător, lăsând privitorului senzaţia unei ghiduşii ce se ascunde în spatele acestora.

  Şi-a petrecut ultimii 3 ani studiind artele plastice în Franţa. Vrea să fie un albastru, un roşu sau un galben, pentru că sunt culori primare, pentru că din ele se pot forma alte şi alte culori, pentru că înainte să prindă formă şi font trebuie să aibă culoare.

“ Pictura este doar un alt fel de a ţine un jurnal”

Advertisements

2 responses to this post.

  1. Artele in genere s-ar parea ca sunt un fel de jurnal. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: