2 sau 4 ?

Mişcarea oscilantă a pistoanelor unui motor în 4 timpi, aerul răcoros al serii, zgomotele ce răzbăteau din depărtare, toate se îmbinau nestingherite în juru-i. Pentru o clipă, ochii lui trădară dorinţa şi aproape hotărârea de a fugi, de a lăsa totul în urmă. Neliniştea ce-l cuprinsese avea la bază o pasiune arzătoare şi aprigă, ce îl “incătuşa” de fiecare dată.

“Toată ideea e că motorul exprimă libertate, puterea de a atinge noi orizonturi, plus riscul, adrenalina” , acestea sunt cuvintele rostite de cel ce consideră motocicleta “ o parte complementară a personalităţii”.

 Prima lui motocicletă a fost o Mobra, pe care şi-a luat-o pe la începutul liceului. A zâmbit. “Era un fel de 1310 al motoarelor, dar pentru mine a însemnat mult”.

 doru2

Întâlnirile motocicliştilor din România au loc vara de cele mai multe ori. Nu e vorba doar de etalat motoare, ci comunitatea care se formează în urma acestor întâlniri. De la an la an numărul membrilor s-a mărit pentru că sunt din ce în ce mai mulţi cei care preferă 2 roţi în loc de 4.

 Doru a participat la multe astfel de întâlniri. Dincolo de oamenii noi pe care îi cunoaşte, pune la socoteală şi călătoria, senzaţia de putere şi libertate ce îl cuprinde de fiecare dată când porneşte la drum cu motocicleta.

 Până la urmă, adevarat sau fals:

“Four wheels move the body.  Two wheels move the soul”?

Advertisements

2 responses to this post.

 1. Posted by Adi on 30/06/2009 at 7:42 pm

  Intrebarea este retorica, banuiesc. Personal sunt tare curios cum e, dar mi-e frica sa nu imi gadile/miste sufletul prea tare incat sa-mi iau motor :D.
  Dincolo de continut, e de apreciat stilul scriitoricesc. I’m watcing u !

  Reply

 2. Posted by ionadrian on 30/06/2009 at 10:56 pm

  2 …. picioare si nimic mai mult…..

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: