7puncte ( eseu si transformare)

 

În ochii săi mocnea un foc întunecat. Firea-i robustă, pregătindu-se instinctiv de atac, te lasă să crezi că o să sară deodată să lovească. Trupul zvelt se încordă brusc, asemenea unui tânăr şi graţios leu care e gata să se năpustească asupra prăzii. 

“Decalează stânga! “se auzi răsunând pe teren. Şi jocul de rugby începu. 

La cei 24 de ani ai săi, Ştefan manifestă o pasiune arzătoare pentru rugby, sport practicat încă de la vârsta de 9 ani.  Pentru el, meciul de rugby ” e un joc de coordonare, de comunicare, fizic, de evitare a adversarului”.În timpul lui trebuie să încerci să înţelegi jocul echipei adverse, să fii aşezat la fel ca adversarul pentru a-i putea anticipa mişcările şi pentru a putea ajunge în posesia balonului. Timpul de reacţie e foarte scurt, de aceea concentrarea trebuie să fie maximă; fiecare clipă de ezitare, de neatenţie poate pune adversarul în avantaj. 

Ca în fiecare sport, şi rugby-ul are câştigători şi învinşi. Ce e important aici este cum ştii să pierzi! Cum îţi accepţi înfrângerea! Aici nu ai loc de consolări, de “blândeţuri”; te întorci la antrenamente, te antrenezi mai intens, mai serios, te gândeşti ce a făcut ca victoria să nu fie a echipei  tale, te sfătuieşti cu ceilalţi colegi, asculţi sfatul antrenorului, te asculţi pe tine însuţi, te gândeşti la următorul meci, pentru ca data viitoare tu şi colegii tăi să fiţi  cei care vor sări în cerc de bucurie pentru un meci câştigat! 
Fiind un sport colectiv, un sport în care individualismul nu îşi are locul, cei ce îl practică sunt cunoscuţi drept nişte oameni demni de urmat datorită caracterului puternic, dezvoltat în timp, pe parcursul ascensiunii sportive. 

“Pasiunea pentru sport nu poate <<clădi>> caractere peste noapte, dar le poate scoate la iveală”. 
  
  
 

rugby

Advertisements

3 responses to this post.

 1. Posted by ionadrian on 29/06/2009 at 11:57 pm

  Sport, sport, sport 🙂 marfa

  Reply

 2. Foarte frumos desprinza latura umana a sportului … dincolo de coji de seminte si injuraturi, cineva spunea ca e singurul sport pe care-l practica exclusiv barbatii veritabili…noi ceilalti…jucam tenis 🙂 By the way…Go Poli !

  Reply

 3. Posted by overheardbyme on 30/06/2009 at 3:34 pm

  un inceput interesant….astept cu nerabdare continuarile.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: